Message d'erreur

  • Notice : Undefined offset: 0 dans _getNidParent() (ligne 120 dans /home/users5/i/interromania/www/sites/all/modules/interRomania/ir_exercices/templates/theme.inc).
  • Notice : Trying to get property of non-object dans _getNidParent() (ligne 120 dans /home/users5/i/interromania/www/sites/all/modules/interRomania/ir_exercices/templates/theme.inc).

Formentera

06 - Formentera 4

06 - Formentera 4

Formentera, la germana petita d'Eivissa (77 km2), és una illa plana, amb l'extrem oriental, la Mola, elevat 200 m damunt la resta. És tot un municipi, amb el centre a Sant Francesc-Xavier i altres dos petits poblets a Sant Ferran i al Pilar de la Mola. La riquesa tradicional de l'illa, a part de la pesca i la feina del camp, està en les salines, que ocupen 25 ha, però avui en dia Formentera, amb una població estable d'uns 3000 habitants, viu del turisme, com totes les Balears, si bé ha tengut prou seny per no consentir la urbanització de tot el litoral, que es manté majoritàriament en estat natural, conservant una bellesa difícil ja de trobar a Eivissa.

A principis dels anys 70 Formentera es va convertir en el paradís dels "hippies", aquells inconformistes que fugien de la societat capitalista i predicaven l'amor en lloc de la guerra. Va ser la consagració de l'illa com a meta dels qui cercaven el repòs i la tranqui.litat, que de llavors ençà s'hi han fet més i més rars...