Message d'erreur

  • Notice : Undefined offset: 0 dans _getNidParent() (ligne 120 dans /home/users5/i/interromania/www/sites/all/modules/interRomania/ir_exercices/templates/theme.inc).
  • Notice : Trying to get property of non-object dans _getNidParent() (ligne 120 dans /home/users5/i/interromania/www/sites/all/modules/interRomania/ir_exercices/templates/theme.inc).

Ducumentu
Catedralec

PALMA - CATEDRAL

PALMA - CATEDRAL

Cet édifice és la més important de la Mediterrània i un dels monuments gòtics més grans del món. Ocupa una àrea de més de 7000 metres quadrats, llarga de 121 m i ampla de 55 m. Dividida en tres naus, la central és alta de 44 m, mentre que les laterals ho són de 29 m. Conté un volum de 160.000 m3. En 1903, dirigida per l'arquitecte Antoni Gaudí, s'hi va fer una reforma que va fer desaparèixer el cor del centre per col.locar-lo a la Capella Reial, darrere l'altar major. La Seu, com es coneix popularment, va començar a ser construïda immediatament després de la Conquista catalana, el 1230, damunt la que havia estat la mesquita principal dels àrabs, i no va ser essencialment acabada fins al segle XVI, tot i que de fet encara ara és incompleta en alguns detalls. El campanar, construït entre els segles XIV i XV, és molt ample i alt de 48 m. Dins la Seu hi ha els sepulcres de dos dels reis privatius de Mallorca: Jaume II i el seu nét Jaume III.