Message d'erreur

  • Notice : Undefined offset: 0 dans _getNidParent() (ligne 120 dans /home/users5/i/interromania/www/sites/all/modules/interRomania/ir_exercices/templates/theme.inc).
  • Notice : Trying to get property of non-object dans _getNidParent() (ligne 120 dans /home/users5/i/interromania/www/sites/all/modules/interRomania/ir_exercices/templates/theme.inc).
Versione :

Ducumentu
L'interior de Menorca

L'interior de Menorca és molt diferent del de Mallorca i Eivissa. Així com el Pla de Mallorca està cobert d'ametlers, figueres i garrovers, amb grans sementers de blat i altres cereals, i una zona d'horta i regadiu al nord; i Eivissa té un relleu muntanyós --si bé de poca altura--, on abunden els pins, Menorca mostra un paisatge ondulat cobert de pastura i de terres de conreu, amb petites elevacions, pujols, on es conserven redols d'alzinars i ullastrars, i amb alguns pinars extensos sobretot al centre i al nord-oest. El vent fort i freqüent de tramuntana ha donat als ullastres, sobretot, la inclinació cap al sud que els ha fet agafar una forma ben característica. L'acció humana ha proporcionat al paisatge uns altres dels seus elements típics: els llocs(les cases de camp) i les llargues i perfectes parets de pedra seca, que delimiten les tanques i protegeixen la terra de l'erosió. Des del 1993 Menorca és Reserva de la Biosfera, per proclamació de la UNESCO.