Message d'erreur

  • Notice : Undefined offset: 0 dans _getNidParent() (ligne 120 dans /home/users5/i/interromania/www/sites/all/modules/interRomania/ir_exercices/templates/theme.inc).
  • Notice : Trying to get property of non-object dans _getNidParent() (ligne 120 dans /home/users5/i/interromania/www/sites/all/modules/interRomania/ir_exercices/templates/theme.inc).

Ducumentu
Els Tudons

Les navetes són talaiots evolucionats, apartats dels poblats, sense cap funció defensiva, sinó exclusivament funerària. Pareix que foren grans sepulcres col.lectius d'incineració, per la quantitat de restes que s'hi han trobat. La naveta és un monument essencialment menorquí, però té grans analogies amb les tombes gegants de Sardenya. La més famosa és la dels Tudons a Ciutadella, considerada l'edifici més antic del món i un dels més ben conservats.

A més de les navetes, hi ha molts altres monuments megalítics a Menorca. Els talaiots, abundants també a Mallorca, són semblants als nuracs de Sardenya, si bé de més reduïdes dimensions, i devien tenir també sobretot una funció defensiva, perquè es troben devora les murades dels poblats. Les taules són específiques menorquines: una taula feta de 2 pedres grosses posades una damunt l'altra en forma de T. Sen desconeix la funció